AFP
NOS NieuwsAangepast

Brug van Italiaanse snelweg A6 ingestort na aardverschuiving door noodweer

In de Italiaanse regio Ligurië is een brug van de snelweg A6 tussen Turijn en Savona ingestort, vermoedelijk door een aardverschuiving die was veroorzaakt door overvloedige regenval.

Het gaat om een gedeelte van zo'n dertig meter, zo'n anderhalve kilometer van de stad Savona. Op beelden vanuit de lucht is te zien dat auto's en een vrachtwagen vlak voor het punt waar de brug is ingestort konden stoppen.

Volgens de wegbeheerder zijn er tot op heden geen slachtoffers gevonden na het instorten van de brug.

Op beelden vanuit de lucht is de schade goed te zien:

Brug van Italiaanse snelweg stort in na aardverschuiving

Het instorten van de brug doet denken aan de brugramp in het nabijgelegen Genua. De Morandibrug in die stad stortte vorig jaar in tijdens noodweer. Veel auto's vielen de diepte in, 43 mensen kwamen toen om het leven.

Harde en aanhoudende regenbuien teisterden sinds vrijdag Noord-Italië en Zuid-Frankrijk. In Frankrijk zijn vier mensen omgekomen door overstromingen.

In zowel Frankrijk als Italië zijn rivieren buiten hun oevers getreden en zijn mensen vanwege het stijgende water hun huis uitgehaald. Ook het openbaar vervoer raakte ontregeld.

Vier doden in Frankrijk

In Frankrijk kwam één man om het leven doordat hij van een reddingsboot viel tussen Nice en Marseille. Een ander lichaam werd gevonden in het nabijgeleden Cabasse. Twee mensen kwamen om in Tanneron, in het departement Var.

In de Aosta-vallei in Italië zijn duizend mensen afgesloten van de buitenwereld doordat de toegangswegen zijn versperd door lawines. In het kustgebied Ligurië, ten oosten van de Côte d'Azur hebben door de hevige regenval aardverschuivingen plaatsgevonden.

Straten staan blank en in de Franse kustplaats Cagnes-sur-Mer zijn boten het land op gespoeld:

Hevige regenbuien zorgen voor overstromingen in Zuid-Frankrijk

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl