Wout Weghorst viert zijn treffer

Koploper Mönchengladbach onderuit, Weghorst scoort in spitsenduel met Dost

Koploper Borussia Mönchengladbach heeft in de Bundesliga een pijnlijke nederlaag geleden op bezoek bij het gepromoveerde Union Berlin. In de Duitse hoofdstad werd met 2-0 verloren. Gladbach mag zich nog wel koploper noemen, maar omdat Bayern München wel wist te winnen zag het de voorsprong slinken van vier punten tot één punt.

Bayern boekte onder interm-trainer Hans-Dieter Flick de derde zege op rij. Op bezoek bij Fortuna Düsseldorf werd er gemakkelijk met 4-0 gewonnen. Na 35 minuten was het al 3-0 na treffers van Benjamin Pavard, Corentin Tolisso en Serge Gnabry).

Robert Lewandowski gaf de assist bij de 4-0 van Phillipe Coutinho, maar zag zijn eigen reeks eindigden: hij scoorde, na 11 duels op rij, voor het eerst niet.

Nummer 3 SC Freiburg liep één punt in op koploper Borussia Mönchengladbach. In Leverkusen speelde het met 1-1 gelijk tegen de ploeg van trainer Peter Bosz. Lucas Höler kopte Freiburg vroeg op 1-0, maar nog voor de rust bracht Moussa Diaby met een droge knal Bayer Leverkusen langszij.

RB Leipzig simpel voorbij FC Köln

RB Leipzig naderde met een eenvoudige 4-1 zege op 1.FC Köln koploper Borussia Mönchengladbach ook tot op een punt. Timo Werner opende met zijn twaalfde goal in twaalf competitieduels de score en een kwartier later was het 3-0 (strafschop Emil Forsberg, knal Konrad Laimer). Rafael Czichos schonk de staartclub nog voor rust wat hoop, maar die bleek ijdel. Forsberg tekende met zijn tweede doelpunt van de avond, een fraai gekrulde vrije trap, voor de 4-1.

Weghorst

Mede dankzij een doelpunt van Wout Weghorst boekte Wolfsburg een 2-0 zege op bezoek bij het Eintracht Frankfurt van Bas Dost. Weghorst zorgde na negentien minuten met een kopbal voor de openingstreffer. Op slag van rust kreeg Wolfsburg-speler Marcel Tisserand rood, maar desondanks verdubbelde João Victor Santos Sá na rust de score.