Marco Reus probeert zijn ploeggenoten aan te sporen in het duel met SC Paderborn

Dortmund kan blamage maar net afwenden

Bundesliga-hekkensluiter SC Paderborn heeft titelpretendent Borussia Dortmund laten ontsnappen. Na een 0-3 ruststand werd het in het Signal Iduna Park in Dortmund nog 3-3.

De thuisploeg liet zich tot drie keer toe verrassen door snelle uitbraken van Paderborn. De snelle Streli Mamba was twee keer effectief als laatste schakel en bij de 0-3 liep Gerrit Holtmann de trage verdediger Julian Weigl voorbij alsof die er niet stond.

Comeback

Jadon Sancho deed vlak na de rust iets terug en Dortmund veerde op. Marco Reus en Mats Hummels roken aan de 2-3, maar die maakte Axel Witsel pas na 84 minuten spelen.

De bezoekers leken met samengeknepen billen en enig geluk stand te houden, maar Reus besliste in de extra tijd anders.

Dortmund stijgt dankzij het punt een plaatsje op de ranglijst naar de vijfde plek met vijf punten achterstand op koploper Borussia Mönchengladbach.