Taison steekt zijn middelvinger op naar het publiek nadat hij racistisch is bejegend Pro Shots

Taison Barcellos Freda, de voetballer van Sjachtar Donetsk die vorige week opstond tegen racisme en rood kreeg omdat hij de bal uit frustratie wegschopte, is nu voor één wedstrijd geschorst. Dat maakte de Oekraïense voetbalbond vandaag bekend.

FIFPro, de internationale voetbalvakbond, diende nog een verzoek in om de rode kaart kwijt te schelden, maar daar had de tuchtcommissie van de Oekraïense voetbalbond geen boodschap aan.

Taison werd tijdens het duel met Dinamo Kiev door de supporters van de uitploeg racistisch bejegend en was daar in de slotfase helemaal klaar mee. Uit frustratie stak hij zijn middelvinger op en schopte hij de bal richting de supporters van Dinamo. De scheidsrechter trok daarvoor, tot ongeloof van Taison en zijn ploeggenoten, de rode kaart.

Het rood kost hem nu dus een wedstrijd. Ook Dinamo Kiev is gestraft, de club moet één wedstrijd achter gesloten deuren spelen en krijgt een boete van 500.000 Oekraïense Grivna, omgerekend 18.000 euro.

Teleurgesteld

De FIFPro zegt zeer teleurgesteld te zijn in de uitspraak van de Oekraïense voetbalbond. "Een slachtoffer van racisme straffen is onbegrijpelijk en geeft een verkeerde boodschap af. Het geeft eenieder die dit gedrag voorstaat een vrijbrief."

Taison is in tranen nadat het publiek hem heeft uitgejouwd Pro Shots

STER reclame