Agenten hebben het terrein afgesloten
NOS NieuwsAangepast

Politie vindt acht handgranaten op woonwagenkamp Lith

De politie heeft opnieuw een inval gedaan in een Brabants woonwagenkamp. Rond 6.00 uur vielen agenten het kamp in het dorp Lith bij Oss binnen. Het gebied is volledig met hekken afgesloten, meldt de politie.

Op het terrein met zes woonwagens zijn acht handgranaten gevonden. Die zijn door specialisten van de Explosieven Opruimingsdienst van Defensie afgevoerd naar een veilige locatie. De politie meldt dat de doorzoekingen doorgaan.

De politie heeft ook invallen gedaan in een bedrijfspand in Oss en op een chaletpark in Friesland. Daar is een vuurwapen gevonden.

Bekijk hier hoe de politieactie in Lith eruitziet:

Politieactie op woonwagenkamp in Lith 'iedereen moet zijn woonwagen verlaten'

De actie maakt deel uit van Operatie Alfa, tegen Martien R. en zijn familie. Volgens de politie is die familie betrokken bij grootschalige drugshandel. R. werd vorige week samen met twee anderen opgepakt bij een inval in een ander Brabants woonwagenkamp. Op dat terrein, in Oss, vond de politie grote hoeveelheden geld, drugs en wapens.

Bij de actie in Lith zijn honderden politiemensen betrokken, samen met specialisten van Defensie en de Belastingdienst. Er zijn geen mensen opgepakt, maar de politie sluit nieuwe arrestaties niet uit.

Net als bij de inval in Oss wordt het woonwagenkamp in Lith voor meerdere dagen afgesloten. De politie is onder meer op zoek naar drugs, wapens en geld. Voor bewoners is vervangende woonruimte geregeld.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl