Epke Zonderland
NOS Sport

De sport van donderdag bij de NOS

Vandaag verschijnt de tweede aflevering van de Wintersquad-serie online. Wintersporters Dai Dai Ntab (schaatsen), Lara van Ruijven (shorttrack) en Niki Wories (kunstschaatsen) geven ons een inkijkje in hun topsportbestaan. De aflevering is te zien via ons YouTube-kanaal en de socialemediakanalen van de NOS.

In het Sportjournaal (18.45 uur, NPO 1) spreken we met Epke Zonderland over het missen van de World Cup in Cottbus vanwege een medische ingreep. Een tegenvaller, in aanloop naar de Olympische Spelen. Want juist via de World Cups moet de turner zich plaatsen voor Tokio.

Ook in het Sportjournaal: een vooruitblik op de tweede wereldbekerwedstrijd schaatsen in het Poolse Tomaszów aankomend weekend. Weten de Nederlandse schaatsers wederom goede resultaten neer te zetten? Sven Kramer verschijnt dit weekend niet aan de start vanwege zijn terugkerende rugproblemen.

Golfer Darius van Driel

Voor het eerst sinds de hegemonie van Joost Luiten in het Nederlandse golf klopte er vorige week een tweede naam op de deur: Darius van Driel. De 30-jarige golfer heeft zich gekwalificeerd voor de Europese Tour en praat daar vanavond over in Langs de Lijn En Omstreken (21.00 uur, NPO Radio 1).

Uitzendingen donderdag

13.10 uur Lunchjournaal NPO 1
18.45 uur Sportjournaal NPO 1
20.30 uur Langs de Lijn En Omstreken NPO Radio 1
22.40 uur Nieuwsuur NPO 2

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl