Epke Zonderland ANP

Epke Zonderland komt volgende week niet in actie tijdens de World Cup in Cottbus. De turner heeft afgelopen week een nieuwe ingreep aan zijn voorhoofdsholtes moeten ondergaan.

"Ik wil volledig herstellen. Ik voel mij nu niet goed. Het is daarom niet verstandig om naar Cottbus af te reizen. Heel jammer. Ja, ik geloof er nog steeds in, om het olympisch ticket te halen. Ik heb daar nog drie kansen voor", aldus Zonderland.

De 33-jarige Zonderland ondervond in het verleden al vaker hinder van ontstekingen aan de holtes. Tijdens het WK vorige maand presteerde hij ondermaats door een trainingsachterstand om die reden.In Stuttgart liep Zonderland mede door een val directe kwalificatie voor de Olympische Spelen in Tokio mis. Via de wereldbekerwedstrijden hoopt hij zich de komende maanden alsnog te plaatsen.

"Epke vertrouwt op een goed herstel", aldus turncommentator Edwin Cornelissen in Langs de Lijn en Omstreken.

Deelname Spelen

Om deelname aan de Spelen veilig te stellen, moet Zonderland als eerste eindigen in het klassement op zijn discipline, de rekstok. Momenteel staat hij ook eerste, maar er komen nog vier wedstrijden aan.

Het toernooi in Cottbus (21 tot en met 24 november) moet Zonderland dus missen. Nu moet hij februari (Melbourne) en maart (Bakoe en Doha) zorgen dat hij nog minimaal één keer wint.

STER reclame