Lars van Meijel larsvanmeijel.com

Golfer Lars van Meijel heeft zich als derde Nederlander verzekerd van een startbewijs voor de Europese tour van komend jaar. De 25-jarige Brabander eindigde in de finale van het kwalificatietoernooi in het Spaanse Taragona na zes ronden bij de beste 25 deelnemers.

Ook Wil Besseling en Robbie van West probeerden bij de zogeheten 'Qualifying School' een volledige speelkaart voor de Europese tour te bemachtigen, maar eindigden beiden buiten de top-25.

Van Meijel sloeg zijn slag in de eerste drie ronden. Hij mocht zelfs als de nummer twee beginnen aan de vierde ronde. Daarin, en in ronde vijf, verloor hij wel wat terrein, waardoor hij op de cruciale 25ste plaats begon aan de laatste dag.

Daarin maakte Van Meijel het in de slotfase nog spannend met drie bogeys op rij vanaf de vijftiende hole, maar uiteindelijk bleef hij met een slag aan de goede kant van de streep. Hij eindigde op de gedeelde zeventiende plaats.

Joost Luiten, al ruim een decennium lang Nederlands beste golfer, speelt al sinds 2007 op de Europese tour en schreef daarin zes toernooien op zijn naam. In 2020 wordt hij vergezeld door twee debuterende landgenoten: Van Meijel dus en Darius van Driel.

De 30-jarige Van Driel verzekerde zich vorige week via het eindklassement van de challenge-tour, het een na hoogste niveau, van een startbewijs.

Besseling (18de) en Van West (19de) grepen ook daar naast net naast een tourkaart, maar zullen sporadisch wel hun opwachting mogen maken vanwege de goede prestaties dit jaar op de challenge-tour.

STER reclame