NOS Nieuws

Jos van Rey treft schikking met Openbaar Ministerie

De voormalige Roermondse wethouder Jos van Rey heeft een schikking getroffen met het Openbaar Ministerie, meldt zijn advocaat.

Het OM vorderde een bedrag van bijna drie ton van de politicus, maar gaf tijdens een zitting bij de rechtbank in Rotterdam drie weken geleden aan te willen schikken voor 120.000 euro. Het is niet duidelijk of dat ook het bedrag is dat de partijen nu zijn overeengekomen, meldt 1Limburg.

Corruptie

Van Rey zou van vier lokale ondernemers gedurende een lange periode giften hebben aangenomen. Onder meer hiervoor en voor stembusfraude, lekken van vertrouwelijke informatie en witwassen, is hij veroordeeld tot een voorwaardelijke celstraf van een jaar. Daarnaast mag hij twee jaar lang geen bestuurlijk ambt uitvoeren.

Hoewel Van Rey tijdens de zitting in Rotterdam nog aangaf dat hij tot zijn dood tegen het OM zou blijven vechten, heeft hij nu toch geschikt om verder procederen te voorkomen, meldt zijn advocaat.

Europees Hof

Jos van Rey stapt nog wel naar het Europees Hof van Justitie om zijn veroordeling aan te vechten. Als die hem gelijk geeft, vordert hij het schikkingsbedrag terug, kondigt zijn advocaat aan.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl