ANP
NOS Voetbal

NOS Voetbalpodcast #74: 'Het was een zwarte dag voor het Nederlands voetbal'

Arno Vermeulen praat in de NOS Voetbalpodcast met Arman Avsaroglu, Jan Vincent van Zuiden en Frank Wielaard over de wedstrijd tussen FC Den Bosch en Excelsior.

Die wedstrijd werd stilgelegd nadat supporters van Den Bosch racistische leuzen hadden geroepen naar Excelsior-speler Ahmad Mendes Moreira.

Avsaroglu hekelt vooral de manier waarop FC Den Bosch met het incident is omgegaan. De club schreef in eerste instantie in een verklaring dat het niet om racistische uitingen ging van het publiek, maar om 'kraaiengeluiden'. "Iedereen zou hier een keer duidelijk moeten zijn, ook de mensen bij Den Bosch zelf, dat dit niet kan. Dat dit vreselijk is."

Stengs en Boadu

De commentatoren vragen zich verder af of bondscoach Ronald Koeman dinsdag in de EK kwalificatiewedstrijd tegen Estland een beroep zal doen op de debutanten Calvin Stengs en Myron Boadu. Jan Vincent van Zuiden hoopt dat de twee spelers van AZ een kans krijgen. "Die twee hebben zo'n klik met elkaar. Bovendien is Boadu een type spits dat Koeman vaak opstelt."

In de podcast wordt ook teruggeblikt op de vierde plaats van het Nederlands elftal onder 17 op het WK in Brazilië en de Nederlandse vrouwen die met zevenmijlslaarzen op weg zijn naar het EK.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl