Kim Kardashian
NOS Nieuws

Ook Kim Kardashian keert zich tegen Zwarte Piet

De Amerikaanse realityster Kim Kardashian noemt de Nederlandse traditie van Zwarte Piet disturbing, verontrustend. Dat schreef ze vannacht op Twitter. In de tweet linkt ze naar een achtergrondartikel van Al Jazeera.

In het verhaal van vorig jaar november wordt het Sinterklaasfeest uitgelegd en komen voor- en tegenstanders van Zwarte Piet aan het woord. Ook de tweet van Kardashian, die veel gedeeld en geliket, levert reacties uit beide kampen op.

Zo roepen voorstanders Kardashian op om zich beter in het verhaal van Zwarte Piet te verdiepen. "Dan zul je het snappen", schrijft een van hen. Anderen waarderen het juist dat de Amerikaanse stilstaat bij de discussie. "Want dit moet stoppen."

De tweet die Kim Kardashian vannacht plaatste:

Vorige week spraken andere grote Amerikaanse artiesten zich al uit tegen Zwarte Piet. Onder anderen de rappers The Game, Waka Flocka en Trey Songz deden dat na een online actie van een groep Nederlandse vrouwen, die berichten over Zwarte Piet naar internationale zangers, acteurs en andere persoonlijkheden stuurden.

De celebrities deelden vervolgens hun verontwaardiging met hun miljoenen fans.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl