Jesse Pinkman (Aaron Paul) en Walter White (Bryan Cranston) in Breaking Bad Hollandse Hoogte

In de Amerikaanse staat Arkansas zijn twee scheikundigen gearresteerd op verdenking van het produceren van de zeer verslavende drugs methamfetamine. De twee werkten als docent op de Henderson State University in Arkadelphia.

Terry David Bateman (45) en Bradley Allen Rowland (40) werden vorige maand al op verlof gestuurd nadat er een melding was binnengekomen van "een onbekende chemische geur". Na een tijdelijke sluiting van hun werkplek werd na een grondig onderzoek vastgesteld dat in het laboratorium benzylchloride was gelekt, een chemische stof die nodig is om crystal meth mee te maken.

Terry David Bateman (links) en Bradley Allen Rowland Clark County Sheriff's Department

Hoewel het onderzoek naar de twee docenten nog niet is afgerond, werden de twee mannen vrijdag opgepakt. De verwachting is dat ze binnenkort worden voorgeleid aan de rechtbank.

De zaak doet sterk denken aan de Amerikaanse tv-serie Breaking Bad, waarin blijkt dat scheikundeleraar en kankerpatiënt Walter White samen met oud-student Jesse Pinkman de perfecte crystal meth maakt en daarmee uitgroeit tot een grote drugsbaron. Met het drugsgeld wilde White de financiële toekomst van zijn gezin veiligstellen.

Vorige maand verscheen op Netflix de film El Camino, het vervolg op Breaking Bad, waarvan in 2013 de laatste aflevering werd gemaakt.

STER reclame