NOS SportAangepast

Zverev imponeert tegen matte Nadal, Tsitsipas debuteert met winst

Sterke Zverev boekt eerste zege op Nadal

Alexander Zverev heeft Rafael Nadal op een pittige nederlaag getrakteerd (6-2, 6-4) bij de ATP Finals. De Duitse titelhouder boekte in Londen met ijzersterk tennis na vijf nederlagen zijn eerste zege op de Spanjaard.

Nadal had sinds zijn eindzege op de US Open begin september slechts vier partijen gespeeld en gaf onlangs in Parijs op met een buikspierblessure. Of hij ritme miste of niet topfit was, werd niet helemaal duidelijk.

Stand groep Agassi

Alexander Zverev 1-2 (2-0)
Stefanos Tsitsipas 1-2 (2-0)
Daniil Medvedev 1-0 (0-2)
Rafael Nadal 1-0 (0-2)
Nummers 1 en 2 naar halve finales

De Spanjaard, die in 2010 en 2013 de eindstrijd van de ATP Finals haalde, stapelde in ieder geval fout op fout en was vaak een stap te laat. Zverev serveerde ijzersterk, deed weinig verkeerd en toonde ook geen mededogen.

Rafael Nadal discussieert met de umpire tijdens zijn duel met Alexander Zverev

Ook Stefanos Tsitsipas rekende voor het eerst in zes partijen met een angstgegner af. De Griek versloeg in een hoogstaand en gelijkopgaand duel de Rus Daniil Medvedev: 7-6 (5), 6-4.

Beide spelers maken hun debuut op het eindejaarstoernooi van de ATP-tour. Van zenuwen leken ze geen last te hebben, want in hun eigen opslagbeurten maakten ze de mooiste punten.

Oud-winnaar NextGen Finals

Tsitsipas, die in 2018 de NextGen Finals (het eindejaarstoernooi voor jeugdspelers tot en met 21 jaar) won, gunde Medvedev geen enkel breakpoint.

Stefanos Tsitsipas

Novak Djokovic (tegen Matteo Berrettini) en Dominic Thiem (tegen Roger Federer) wonnen zondag in de Björn Borg-groep hun openingsduel.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl