NOS SportAangepast

Valse start Federer bij ATP Finals; weer zit Thiem hem dwars

Federer verslikt zich in Thiem in openingsduel ATP Finals

Roger Federer is zijn jacht op een zevende titel bij de ATP Finals niet goed begonnen. Bij het eindejaarstoernooi in Londen, waar de beste acht spelers van het seizoen acte de présence geven, verloor hij zijn eerste groepsduel van Dominic Thiem: 7-5, 7-5.

Een grote verrassing kon dat niet eens genoemd worden, aangezien Thiem zich al vaker een kwelgeest had getoond voor Federer. De Oostenrijker was de Zwitserse grootmeester eerder dit jaar ook al de baas in Indian Wells en Madrid.

Djokovic wint wel

Novak Djokovic nam in dezelfde groep zonder problemen de eerste horde. De vijfvoudig winnaar gaf de in de Finals debuterende Matteo Berretini met 6-2, 6-1 het nakijken.

Stand groep Borg (nummers 1 en 2 naar halve finales)

Novak Djokovic 1-2 (2-0)
Dominic Thiem 1-2 (2-0)
Roger Federer 1-0 (0-2)
Matteo Berretini 1-0 (0-2)

Federer verloor tegen Thiem direct zijn eerste servicegame en kwam daarna eigenlijk nooit goed in de wedstrijd. Vooral op de belangrijke punten moest hij zijn meerdere erkennen in de Oostenrijker.

Djokovic dwingt fouten af

Berretini was dit haar halvefinalist op de US Open en won de toernooien in Boedapest (gravel) en Stuttgart (gras). Bij zijn eerste kennismaking op de baan met Djokovic was de Italiaan kansloos.

Met zijn tempowisselingen en spreiding dwong Djokovic zijn tegenstander tot een flinke foutenlast. Berretini liet in de slechts een uur durende ontmoeting 28 onnodige fouten noteren, waarvan 18 met de forehand.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl