NOS Voetbal

Nederlands elftal onder 17 jaar bereikt in Brazilië halve finales WK

Oranje onder 17 plaatst zich voor halve finales WK

Het Nederlands elftal onder 17 jaar ligt nog steeds op koers om naast de Europese titel eerder dit jaar ook de wereldtitel te pakken. Bij het WK in Brazilië heeft Oranje zich met een 4-1 zege op Paraguay geplaatst voor de halve finales.

De enige andere keer dat Nederland onder 17 de laatste vier van een WK haalde, was in 2005 in Peru. Toen leverde dat een bronzen medaille op.

Na afloop was er ingetogen vreugde bij Oranje over het behalen van de laatste vier. "We zijn alweer bezig met de volgende wedstrijd, want het doel is de titel binnenhalen", zei bondscoach Peter van der Veen.

En Ki-Jana Hoever, die de 1-0 maakte: "Volgens mij ben ik geschorst, daar baal ik wel van. Verder ben ik natuurlijk heel blij, we controleerden de wedstrijd. Wij kunnen dit toernooi winnen. Het begint er steeds meer op te lijken."

Bekijk in de videocarrousel hieronder interviews met Ki-Jana Hoever en bondscoach Peter van der Veen.

De botsing van speelstijlen leverde een reeks gemiste kansen op voor het tikkende Oranje en aan de overkant een bal op de paal van de eenzame Diego Duarte.

VAR zit Oranje twee keer dwars

Ki-Jana Hoever en Sontje Hansen, die eerst op VAR-advies nog een treffer was ontzegd, schoten daarna wel met scherp. Duarte deed nog voor de rust iets terug na een blooper van Devyne Rensch.

Paraguay drong vervolgens aan, maar slaagde er niet in echte kansen te creëren. Nadat Jayden Braaf eerst nog een doelpunt geannuleerd had zien worden door de VAR, wist de Oranje-aanvaller even daarna toch de 3-1 te maken. Naci Ünüvar zorgde voor de 4-1.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl