Ajax-trainer Erik ten Hag groet FC Utrecht-coach John van den Brom Pro Shots

Overheerste er dinsdag nog woede en teleurstelling bij Ajax-trainer Erik ten Hag na het Champions League-duel met Chelsea, dat was zondag na de eredivisiewedstrijd tegen FC Utrecht (4-0) wel anders. "Ik heb een geweldig goed Ajax gezien."

Ten Hag genoot van zijn ploeg, die na een kwartier voetballen (met een groot aantal kansen) via Donny van de Beek op 1-0 kwam. "Het was een fantastische voorstelling. We hebben Utrecht niet in hun spel laten komen. Ajax dicteerde, ik heb echt een geweldig goed Ajax gezien", was de trainer lyrisch over het vertoonde spel.

Ten Hag: 'Fantastische voorstelling van een geweldig goed Ajax'

Voor rust stond er in Amsterdam al 3-0 op het scorebord. "Wij speelden wervelend", aldus Ten Hag. "Dit krachtsverschil lag aan Ajax. Wij hebben Utrecht niet hun spel laten spelen. Het lag aan ons dat zij slecht speelden."

Doelpuntenmaker Donny van de Beek, goed voor de 1-0 en 3-0, was het met zijn trainer eens. "Wij zijn weinig in de problemen gekomen. Het was een mooie wedstrijd, met mooi voetbal en goede energie", aldus de middenvelder van Ajax.

Van de Beek: 'Mooie wedstrijd, mooi voetbal en goede energie'

Ook Utrecht-trainer Van den Brom moest erkennen dat het een mooie voorstelling was geweest in de Johan Cruijff Arena, met helaas geen hoofdrol voor zijn ploeg. "Het is nooit een wedstrijd geweest. Na een kwartier was het over en uit."

"We hebben ons spel niet kunnen spelen en dat is ook de verdienste van Ajax geweest. Dat moet je accepteren, dat het zo is. De verwachting vooraf was wel meer dan ik vandaag heb gezien", keek Van den Brom terug op de bijrol die Utrecht speelde in de show die Ajax bij tijd en wijle weggaf.

Van den Brom: 'Dit is nooit een wedstrijd geweest'

De Amsterdammers blijven dankzij de overwinning op FC Utrecht stevig aan kop in de eredivisie. "Het enige dat wij kunnen doen, is wedstrijden blijven winnen", aldus Van de Beek, die niet vond dat de competitie al is beslist. "Het ligt altijd aan onszelf, hoe wij spelen en welk niveau wij halen."

Van de Beek: "De rest hebben wij niet in eigen hand. Als wij goed zijn, is het lastig voetballen tegen Ajax. We moeten altijd die energie leveren en dan gaan we nog veel wedstrijden winnen."

STER reclame