Ten Hag: 'Onrechtvaardig, maar wel geweldig gespeeld'

"Eén moment zet de gehele wedstrijd op zijn kop. In Amsterdam zat de arbitrage er al naast en nu weer. Onrechtvaardig", aldus Ajax-trainer Erik ten Hag na het krankzinnige duel met Chelsea (4-4).

Ten Hag doelde op de rode kaarten voor Daley Blind en Joël Veltman, die in dezelfde aanval van Chelsea allebei hun tweede gele kaart kregen.

"Ik heb gezien dat er eerst een overtreding op Daley plaatsvond, vóór zijn tackle waarbij hij zijn tweede geel kreeg. En ik denk dat Joël bij dat penaltymoment zijn handen keurig langs zijn lichaam had."

Joël Veltman en Daley Blind krijgen rood Orange Pictures

Ondanks de teleurstelling over het verspelen van de 4-1 voorsprong overheerste toch ook trots bij Ten Hag. "Ik denk dat we geweldig hebben gespeeld. Zowel met elf als met negen man."

Promes

"Dit was een krankzinnige wedstrijd. Ik heb het gevoel dat we zijn benadeeld. We moeten dit even verwerken."

Quincy Promes verwoordde eveneens het heersende gevoel bij Ajax "Maar we moeten proberen om het glas halfvol te bekijken. Hoe zuur het ook is, we hebben met negen man een punt aan dit duel overgehouden."

Promes na bizar duel in Londen: 'Tijd genomen om af te koelen'

"Een schande", zo noemde Veltman de beslissingen van scheidsrechter Gianluca Rocchi. "Volgens mij hield ik m'n arm gewoon goed langs m'n lichaam. Van de scheidsrechter had ik vooraf meegekregen dat dit gewoon kan", zei hij bij Veronica.

"Als hij dan toch een penalty wil geven, wat ik helemaal niet begreep, dan nog is het geen geel. We zijn 100 procent genaaid. Dit heb ik nog nooit meegemaakt."

Emoties bij Tadic

Dusan Tadic was zijn emoties nauwelijks de baas. "We moeten boos zijn. Iemand heeft onze wedstrijd verwoest", zei Tadic bij Veronica.

"Ik heb zoiets nog nooit meegemaakt. Ik moet het nog checken, maar ik denk niet dat het mogelijk is om in dezelfde actie twee rode kaarten te krijgen. Daardoor werd het een andere wedstrijd. We hadden alles onder controle, we waren beter en we hadden deze wedstrijd moeten winnen. Maar met negen man is het niet te doen."

STER reclame