NOS Schaatsen

Schulting beleeft dramatische wereldbekerdag in Montreal

Jury schrapt Schulting uit uitslag; streep door finale 1.000 meter

Suzanne Schulting is er in Montreal bij de wereldbekerwedstrijden shorttrack niet in geslaagd ook de tweede 1.000 meter van het seizoen te winnen.

De olympisch en wereldkampioene op deze afstand won haar halve finale met gemak, maar week eerder van haar lijn af en werd uit de uitslag geschrapt. Thuisrijdster Kim Boutin was superieur in de finale.

Vreemde valpartij

Ook op de gemengde aflossing en de estafette ging het mis voor Schulting. Op de aflossing werd het gemengde Oranje-kwartet al in de kwartfinales uitgeschakeld. Schulting ging namens Nederland aan kop, maar kwam knullig ten val.

Vreemde valpartij Schulting kost Nederland wereldbekerzege

Schulting haalde ook bij de relay voor vrouwen de finale niet. Samen met Lara van Ruijven, Yara van Kerkhof en Xandra Velzeboer eindigde ze in de halve finale als derde achter Rusland en Italië.

Op de 1.500 meter zat het Nederland ook al niet mee. Rianne de Vries was in de race voor een plek in de B-finale, maar werd onderuit gekegeld. De race kreeg een herstart, waarna ze (bont en blauw van haar val) kansloos was.

Bijrol voor Oranje-mannen

De mannen hadden een teleurstellende eerste dag achter de rug. Op de individuele afstanden zat er niet meer in dan B-finaleplaatsen voor Friso Emons (1.500 meter) en Dylan Hoogerwerf (1.000 meter).

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl