Myron Boadu en Calvin Stengs
NOS Voetbal

AZ-talenten Boadu en Stengs debuteren in Oranje-selectie

Myron Boadu en Calvin Stengs zijn in de aanloop naar de EK-kwalificatiewedstrijden tegen Noord-Ierland en Estland voor het eerst opgenomen in de selectie van het Nederlands elftal.

In de voorselectie was er nog geen plaats voor Boadu, maar hij is door bondscoach Ronald Koeman toch opgeroepen door de blessures van Steven Bergwijn (hamstring) en Donyell Malen (enkel).

AZ-talenten

De 18-jarige spits met Ghanese roots stond vorig jaar na een goed begin lange tijd aan de kant met een gebroken enkel. Dit seizoen beleeft hij zijn echte doorbraak met al 15 goals in 23 duels voor AZ en Jong Oranje.

Ook Calvin Stengs is na een periode van blessureleed bijzonder goed op dreef bij AZ. De teller van de 20-jarige vleugelspeler staat dit seizoen op 10 goals en 12 assists in 25 wedstrijden voor zijn club en Jong Oranje.

Mohamed Ihattaren is nog niet van de partij. Afgelopen zondag maakte de PSV'er bekend dat hij het Nederlands elftal verkiest boven de nationale ploeg van Marokko. Hij heeft in overleg met Koeman besloten deze interlandperiode nog aan zich voorbij te laten gaan.

Depay, De Ligt en Weghorst

Memphis Depay en Matthijs de Ligt, die deze week met blessures kampten, zijn er gewoon bij. Ook Wout Weghorst ontvangt weer eens een oproep voor Oranje. Hij maakte ruim een jaar lang geen deel uit van de selectie.

Oranje speelt op zaterdag 16 november in Belfast tegen Noord-Ierland. Bij een gelijkspel is het dan al zeker van deelname aan het EK. Drie dagen later is Estland de tegenstander in Amsterdam.

De selectie voor de wedstrijden tegen Noord-Ierland en Estland.

Doel: Jasper Cillessen (Valencia), Kenneth Vermeer (Feyenoord) en Jeroen Zoet (PSV).

Verdediging: Patrick van Aanholt (Crystal Palace), Nathan Aké (Bournemouth), Daley Blind (Ajax), Virgil van Dijk (Liverpool), Denzel Dumfries (PSV), Matthijs de Ligt (Juventus), Joel Veltman (Ajax), Stefan de Vrij (Internazionale).

Middenveld: Donny van de Beek (Ajax), Frenkie de Jong (FC Barcelona), Davy Pröpper (Brighton & Hove Albion), Marten de Roon (Atalanta Bergamo), Kevin Strootman (Olympique Marseille), Georginio Wijnaldum (Liverpool).

Aanval: Ryan Babel (Galatasaray), Steven Berghuis (Feyenoord), Myron Boadu (AZ), Luuk de Jong (Sevilla), Memphis Depay (Olympique Lyon), Quincy Promes (Ajax), Calvin Stengs (AZ), Wout Weghorst (VfL Wolfsburg).

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl