Myron Boadu en Calvin Stengs
NOS Voetbal

AZ-diamanten Boadu en Stengs geven elkaar al prijskaartje van 25 miljoen

  • Thierry Boon

    NOS Sport

  • Thierry Boon

    NOS Sport

"We beginnen toch niet meteen met een zwaar interview, hè?" Breedlachend lopen twee jonge voetballers door de gangen van hotel Oud-Londen in Zeist, waar Jong Oranje zich heeft verzameld. Nee, Myron Boadu (18) en Calvin Stengs (20), geen paniek.

De namen van de AZ-talenten worden steeds vaker in verband gebracht met het Nederlands elftal, maar voorlopig moeten de twee aanvallers hun kunsten nog bij Jong Oranje vertonen. Dat doen ze overigens met alle plezier.

We willen de vrienden op een andere manier iets beter leren kennen. De formule is als volgt: er wordt een vraag gesteld en zij moeten één naam als antwoord geven.

Een voorbeeld: wie danst er het best? "Dat moet ik zijn, met mijn Afrikaanse roots", lacht Boadu. Stengs knikt instemmend. Het idee is duidelijk.

Wie heeft de grootste mond?

Boadu direct: "Calvin."

Stengs: "Ja, dat ben ik. Ik kan iets in een opwelling zeggen. Jij bent daar iets rustiger in. Al pakte je afgelopen weekend tegen Willem II rood." Boadu kreeg twee keer geel. Eerst voor protesteren, daarna voor het omverduwen van een tegenstander.

Boadu: "Ik houd nu even mijn mond."

Wie van jullie is de luiste speler op de training?

De twee kijken elkaar indringend aan. Dan zegt Stengs: "Ja, Myron. Honderd procent. Hij kan af en toe gewoon wandelen, haha."

Boadu: "Ja, oké. Daar ben ik het wel mee eens."

Stengs: "Je bent niet superlui, hoor. Maar van ons tweeën wel de luiste."

Stengs en Boadu: ook vrienden op het veld

Van wie wordt Arne Slot, jullie trainer bij AZ, het gekst?

Stengs kijkt vragend naar Boadu. "Myronnnnn..."

Boadu: "Ja, soms moet hij me wel achter de broek zitten. Vooral als ik, wat Cal al zei, ga wandelen tijdens een training of wedstrijd. Ik denk dat-ie daar wel veel tijd en energie in moet stoppen."

Stengs: "Omdat hij gewoon weet hoe goed je kunt zijn. Hij wil je juist helpen en beter maken. Iedereen ziet hoeveel talent je hebt, dan moet je dat altijd laten zien."

Myron Boadu met AZ-trainer Arne Slot

Jullie zijn beiden langdurig geblesseerd geweest. Wie heeft het 't zwaarst gehad?

Stengs: "Allebei even zwaar. Daar kun je geen wedstrijdje van maken. Maar Myron is twee keer lang geblesseerd geweest en ik één keer."

Boadu: "Toen jij geblesseerd was, was ik dat ook. Toen zaten we samen in de gym en konden we over andere dingen praten om de blessure te vergeten. Dat was fijn. Waarover we het toen hadden? Ehm, ik weet niet of Calvin toen al een vriendin had, maar eh... Nee, we hadden het ook over andere voetballers en dat soort dingen."

Stengs: "Gewoon over dingen die we op onze telefoons voorbij zagen komen. En over FIFA, het voetbalspel. Ja, dat was leuk."

Myron, jij bent geboren in Amsterdam. Calvin, jij in Amstelveen. Wie sliep er vroeger in een Ajax-pyjama?

Stengs meteen: "Ikke niet, hoor."

Boadu: "Ik ook niet. Ik woon wel dicht bij de Johan Cruijff ArenA, maar dat heb ik nooit gedaan."

Stengs: "Ik sliep sowieso niet in een pyjama, ook niet eentje van AZ. Ik sliep in een onderbroek en in mijn blote bassie."

Wie gaat AZ het meeste geld opleveren?

Er wordt even nagedacht.

Boadu: "Calvin, denk ik."

Stengs: "Ik denk Myron."

Boadu legt zijn keuze uit. "Cal is nu al een stuk constanter dan ik. Welk bedrag hij waard is? Ik denk wel al 25 miljoen euro en we zijn nog maar net begonnen. Ik denk dat veel clubs een speler als Calvin Stengs willen, al zal AZ niet snel afscheid van hem willen nemen."

Stengs over waarom hij denkt dat Boadu meer gaat opleveren. "Hij is nog zo jong en al zo goed. En hij scoort al in Europa en in de eredivisie. Daar willen clubs wel veel voor betalen. Dat moet nog meer zijn dan 25 miljoen euro, haha. Maar het is niet aan ons om dat te bepalen. Dat laten we aan Max (Huiberts, technisch directeur AZ, red.) en zaakwaarnemers over."

Calvin Stengs voorafgaand aan de wedstrijd Jong Oranje-Jong Cyprus

Wie speelt er het eerst in het grote Oranje?

Stengs: "Zo, lastige vragen heb je voor ons. Dat is voor ons beiden een doel natuurlijk. Wie er eerder is, ligt aan onze ontwikkeling. We zien het wel."

Boadu: "Het is natuurlijk mooi dat onze namen al worden genoemd, maar wat Cal zegt: we moeten ons doorontwikkelen en dan wachten op een kans."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl