Daniele Gastaldello troost zijn ploeggenoot Mario Balotelli nadat die racistisch is bejegend EPA

Hellas Verona moet één thuiswedstrijd in de Serie A spelen met lege tribunes aan de oostkant van het stadion. Dat is de straf die de Italiaanse voetbalbond de club heeft opgelegd na de racistische uitlatingen zondag aan het adres van Mario Balotelli.

De spits van Brescia werd tijdens het duel met Hellas Verona racistisch bejegend door supporters uit de zogeheten 'poltrone est'. Balotelli dreigde daarop van het veld te stappen, maar werd uiteindelijk door medespelers en tegenstanders op andere gedachten gebracht.

Ook toegejuicht

De Italiaanse bond zegt dat de racistische spreekkoren duidelijk hoorbaar waren, maar wijst er ook op dat Balotelli vanuit andere vakken in het stadion juist werd toegejuicht.

Hellas Verona heeft ook een straf uitgedeeld, aan een van de aanvoerders van de harde supporterskern. Luca Castellini kreeg een stadionverbod opgelegd tot 2030 vanwege uitspraken die hij een dag later voor de Italiaanse radio deed.

De aanvoerder van de zogeheten Ultras zei dat Balotelli, zoon van Ghanese immigranten, "geen echte Italiaan" kan worden genoemd. Op de vraag of Castellini een racist is, antwoordde hij dat Hellas Verona ook een "neger" in dienst heeft die na zijn doelpunt zondag gewoon werd toegejuicht. Hij doelde daarmee op spits Eddie Salcedo, een zoon van Colombiaanse immigranten.

Volgens Hellas Verona druisen de uitspraken in tegen de normen en waarden van de club.

STER reclame