AFP
NOS Sport

Yankees hebben Gregorius niet meer nodig en maken hem transfervrij

Het contract van honkballer Didi Gregorius bij New York Yankees is na vijf jaar niet verlengd. Dat betekent dat de Oranje-international nu transfervrij is, of zoals ze het in Amerika noemen: free agent.

De Yankees hadden tot vannacht de optie om het aflopende contract van de in Amsterdam geboren korte stop met een jaar te verlengen voor 17,8 miljoen dollar. Maar die optie hebben de Yankees niet gelicht. Gregorius stond dit seizoen voor 11 miljoen dollar onder contract.

Er bestaat een mogelijkheid dat Gregorius bij de Yankees blijft spelen, maar de verwachting is dat er veel interesse zal zijn voor de diensten van de korte stop. Hij wordt gezien als een van de beste spelers op zijn positie in de Major League.

Blessure

Gregorius speelt sinds 2015 bij New York Yankees, waar hij werd binnengehaald als opvolger van clubicoon Derek Jeter. De inmiddels 29-jarige Gregorius groeide uit tot vaste waarde en was populair bij de supporters. Dit jaar miste hij echter de helft van het seizoen vanwege een zware elleboogblessure. In juni keerde hij terug bij de ploeg, maar aan slag haalde hij zijn oude niveau dit jaar niet.

De Yankees plaatsten zich dit jaar niet voor de World Series, de finale van het Amerikaanse honkbalseizoen. In de halve finales verloor de ploeg van Gregorius van Houston Astros.

In 2015 maakte Gregorius zijn debuut voor de New York Yankees. We maakten toen deze reportage.

Gregorius noemt zichzelf niet de nieuwe Jeter

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl