De honkballers van Houston Astros vieren het bereiken van de World Series EPA

Houston Astros is voor de tweede keer in drie jaar doorgedrongen tot de World Series. De honkballers uit Houston bereikten de finale van de Noord-Amerikaanse competitie door een 6-4 zege op New York Yankees. Daardoor beslisten de Astros de best-of-7-serie met 4-2 in hun voordeel.

Yuli Gurriel zette Houston in de eerste inning op 3-0 met een homerun en twee man op de honken. De Yankees bleken echter taai en mede dankzij een binnengeslagen punt van Didi Gregorius stond het 4-4 halverwege de negende inning.

De held van Houston Astros werd José Altuve. Hij joeg met twee man uit de bal de tribunes in en sloeg met zijn homerun ook George Springer binnen. Daarmee verzekerde hij zijn ploeg van een plek in de World Series.

Ook in 2015 en 2017 verloren de Yankees in de play-offs van Houston. Twee jaar geleden werden de Astros kampioen van de Major League Baseball door met 4-3 te winnen van Los Angeles Dodgers.

Nationals

Nu treffen de Astros in de World Series de honkballers van Washington Nationals, die zich voor eerst hebben geplaatst voor de finale van de Amerikaanse honkbalcompetitie.

STER reclame