NOS Voetbal

Na elf duels met Chelsea weet Blind één ding zeker: 'Niet mee in hun tempo'

Als er bij Ajax één speler rondloopt met veel praktijkervaring tegen Chelsea, en Engelse clubs in het algemeen, dan is het Daley Blind wel. De 29-jarige verdediger speelde in zijn tijd bij Manchester United tien keer tegen de Londense club.

Blind weet precies wat hij en zijn teamgenoten vanavond anders moeten doen tegen Chelsea om een beter resultaat te halen dan twee weken geleden, toen de Ajacieden door een late goal van Batshuayi (0-1) het deksel op de neus kregen.

Blind weet wat er anders moet tegen Chelsea: 'Zelf het tempo bepalen'

"Ik denk dat we vooral vaster aan de bal moeten zijn", analyseert Blind. "In de Champions League moet het top zijn. Als wij de bal langer in de ploeg houden, kunnen we zélf het tempo van de wedstrijd bepalen. In Engeland ligt het tempo vaak wat hoger en wij willen niet mee in hun tempo."

'Op alles voorbereid zijn'

De Ajacied, die tussen 2014 en 2018 met Manchester United in de Premier League speelde, kent de Engelse speelstijl goed. "Ze willen daar graag een hoog tempo spelen. Dat kunnen zij makkelijker opbrengen, 90 minuten lang", zegt Blind, die ook de tactiek van Chelsea-coach Frank Lampard prijst.

"Als ik denk aan de periode met Mourinho en Van Gaal... Toen waren er veel andere Engelse ploegen die op kick and rush speelden. Nu zie je dat Lampard het goed neerzet, een duidelijk idee heeft. Dan is het lastig om daar doorheen te spelen. Er zijn weinig ploegen die ons in de Arena zo onder druk wilden zetten. We zullen op alles voorbereid moeten zijn", aldus Blind.

  • NOS
    Blijft Ajax vanavond ongeslagen in Europese uitduels?
  • NOS
    Blijft Ajax vanavond ongeslagen in Europese uitduels?

Ajax heeft Chelsea nooit onderschat, zegt Blind. Hij vindt dat de buitenwereld iets te makkelijk heeft gedacht over de ploeg van Lampard. "Je proefde wel een beetje: oh Chelsea, die hebben niemand gekocht, veel jonge jongens, dat moet wel lukken. Maar dat lag bij ons in de groep helemaal niet zo."

"De praktijk is ook heel anders, dat zag je. Chelsea is ook gewoon een ploeg met ontzettend veel talenten, met een goede trainer die een duidelijke visie heeft. Dus we kunnen onze borst gewoon natmaken in Londen. We zullen op een heel hoog niveau moeten spelen, willen we daar een goed resultaat behalen", zegt Blind.

Zelf is Blind bezig aan een goed seizoen. Zit hij misschien zelfs momenteel in de beste fase van zijn loopbaan? "Beste vind ik wel een groot woord, maar het is wel duidelijk dat ik in een goed fase van mijn carrière zit. Ik voel me gewoon heel goed, ik voel me op mijn plek. En ik kan dat uiten in het veld, denk ik", aldus Blind, die geniet van de positieve reacties op zijn spel.

Meer over de goede fase van Daley Blind in de video hieronder:

Blind: 'Middenveld is wel leuk, maar voel me achterin ook op mijn plek'

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl