Monsta X AFP

Bijna een half miljoen fans van de populaire K-popband Monsta X hebben een petitie ondertekend tegen het vertrek van een van de bandleden.

Fans reageerden woedend toen ze afgelopen week hoorden dat het contract van Wonho niet was verlengd. Als reden daarvoor werd zijn drugsverleden aangevoerd, en het onderzoek dat de politie tegen hem heeft lopen vanwege marihuanagebruik in 2013. Wonho, wiens echte naam Lee Ho-seok is, wordt ook beschuldigd van diefstal.

Zijn management had Wonho moeten beschermen en voor hem moeten opkomen, zeggen zijn fans. Tientallen van hen togen daarom naar het kantoor van label Starship Entertainment en plakten de gevel vol post-its.

Ze maakten de hashtag #HopeforWonho aan op Twitter, die massaal wordt gedeeld, en zamelden binnen een mum van tijd ruim 25.000 dollar in voor een enorme advertentie die ze op een billboard op het New Yorkse Times Square willen plaatsen.

Wonho heeft zijn fans een berouwvolle brief geschreven waarin hij fouten uit het verleden toegeeft: "Ik was onvolwassen en heb grote en kleine fouten gemaakt. Maar nadat ik bij de band begon en mijn debuut maakte, bleef ik op het goede spoor en werkte ik hard om te voorkomen dat ik me voor mezelf zou moeten schamen."

De brief van Wonho:

De Zuid-Koreaanse muziekstroming K-pop is wereldwijd enorm populair en invloedrijk. Het is een combinatie van hiphop, dance, popmuziek met gelikte dansjes en videos, uitgevoerd door getalenteerde jongeren met een vaak opvallend uiterlijk.

Monsta X werd in 2015 opgericht en heeft hordes fans, zowel in Zuid-Korea als wereldwijd. De boyband kreeg al eerder met schandalen te maken. Zo zou een van de leden een affaire hebben gehad met een getrouwde vrouw.

De K-popgroep gaat vooralsnog door met de overige zes leden.

Niet bekend met Monsta X? Dit is Trespass, een van hun grootste hits:

STER reclame