NOS Nieuws

Drie medewerkers Parnassia namen ontslag om steekincident Malek F.

Drie medewerkers van de Parnassia Groep in Den Haag hebben ontslag genomen vanwege het steekincident van Malek F. De Syriër stond onder behandeling bij GGZ-instelling Parnassia toen hij op Bevrijdingsdag vorig jaar bij station Hollands Spoor drie mensen neerstak.

De instelling kreeg veel kritiek na het incident. De opgestapte medewerkers vinden dat zij de verantwoordelijkheid voor de psychiatrische patiënten en de bijkomende risico's niet meer kunnen dragen. Dit blijkt uit een rapport van de Inspectie Gezondheidszorg.

Ook andere medewerkers hebben last gehad van de nasleep van het incident. "De wijze waarop de media berichtten over de kwaliteit van de zorg en daarmee de kwaliteit van de medewerkers heeft hen pijn gedaan en heeft effect gehad op de uitvoering van hun werkzaamheden. Medewerkers voelden zich gedemotiveerd en werden zeer voorzichtig", schrijft de inspectie.

Parnassia is na het incident direct aan de slag gegaan met het verbeteren van de omstandigheden binnen de instelling, meldt Omroep West. Zo moet een potentiële crisis bij een patiënt sneller opgeschreven worden in een crisissignaleringsplan. Ook de bereikbaarheid van de afdeling moet beter. De verbeteringen zijn nog niet allemaal doorgevoerd. De inspectie wil dat dit snel gaat gebeuren.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl