Feest bij RKC na de 2-0 zege op Heracles
NOS Voetbal

Eindelijk feest bij winnend RKC: 'Ze hebben het verdiend'

Ze moesten er twaalf wedstrijden op wachten en vaak waren ze er erg dichtbij, maar zaterdagavond was het dan eindelijk zover. RKC Waalwijk wist voor het eerst dit seizoen een wedstrijd te winnen in de eredivisie. Thuis tegen Heracles.

Woensdag waren de Almeloërs in de KNVB-beker nog te sterk voor de ploeg van Fred Grim (4-3), maar nu werd het 2-0 voor RKC. Het zorgde voor een flink feest in de kleedkamer, waar de muziek hard uit de speakers schalde.

"Hier moeten ze van genieten, dat hebben ze verdiend", vertelde Grim na afloop. "Ze hebben enorm veel gegeven, goed voetbal laten zien. Dus nu even genieten, voelen wat een overwinning is en zorgen dat we meer wedstrijden gaan winnen."

Sylla Sow was woensdag in het bekerduel met Heracles al trefzeker en ook zaterdagavond wist hij het net te vinden. De spits verzorgde de openingstreffer, een fraai schot dat hard via de onderkant van de lat binnenviel.

"Hij zat eraan te komen voor mijn gevoel. Ik deed alsof ik ging schieten, vervolgens goed uithalen en toen onderkant lat. Alles klopte, sowieso denk ik dat vandaag alles op z'n plek viel."

Goed spel levert eindelijk wat op

RKC heeft nu vier punten bij elkaar gesprokkeld en er is nog een lange weg te gaan richting lijfsbehoud, maar volgens Grim is de zege op Heracles een eerste stap die meer moet gaan opleveren.

"We hebben telkens gezegd: we spelen goed voetbal. We hebben weliswaar de wedstrijden niet gewonnen, maar we hebben wel goed gespeeld en uiteindelijk zal het een keer moeten vallen. Die keer was vanavond, nu is het zaak om te genieten, maar ook alweer verder te kijken en dit vol te houden."

"We zitten niet in de positie om ver vooruit te kijken", erkende Sow. "Volgende week Feyenoord-uit, dan kunnen we onze borst weer natmaken. Na de wedstrijd tegen Ajax (1-2, red.) zei de trainer dat die wedstrijd de norm was. Tegen Heracles lukte dat op momenten goed."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl