RKC boekt thuis tegen Heracles eerste zege van het seizoen

Bekijk de samenvatting van RKC Waalwijk - Heracles Almelo

RKC Waalwijk heeft na elf competitiewedstrijden zonder zege (één gelijkspel) de eerste overwinning van het seizoen geboekt. In Waalwijk was de hekkensluiter met 2-0 te sterk voor een zwak Heracles Almelo.

RKC, dat woensdag in Almelo nog met 4-3 voor Heracles boog in de strijd om de KNVB-beker, startte uitstekend. Stijn Spierings en Darren Maatsen misten nog, maar Sylla Sow scoorde wel: de spits knalde hard raak via de onderkant van de lat.

Het onzichtbare Heracles kreeg via clubtopscorer Cyriel Dessers pas in de extra tijd van de eerste helft zijn eerste kans.

Ook na rust waren de beste kansen voor de thuisploeg. Clint Leemans trof de paal en een omhaal van Hans Mulder spatte uiteen op de lat. Pas in de blessuretijd werd het 2-0 via een droge schuiver van Kevin Vermeulen.