Juventus viert de goal van Matthijs de Ligt

De Ligt matchwinner in Turijnse derby, Inter wint dankzij Lukaku

Matthijs de Ligt heeft zich eindelijk eens positief onderscheiden bij Juventus. In de Turijnse derby bij Torino schoot de Nederlandse verdediger de koploper naar de overwinning: 0-1.

In de eerste helft had De Ligt voor de vierde opeenvolgende keer in eigen strafschopgebied hands gemaakt. Scheidsrechter Daniele Doveri en de VAR zagen echter geen strafschop in de ongelukkige handsbal.

In de tweede helft kwam het moment van De Ligt. Na terugleggen van Gonzalo Higuaín nam hij de bal na de stuiter in één keer uit de lucht en ging de bal hard en hoog in het doel. De ontlading was groot bij Juve en de fel bekritiseerde verdediger.

Lukaku schiet Internazionale in blessuretijd naar zege

Door de overwinning kwam Juventus uit op 29 punten uit 11 wedstrijden, één punt meer dan Internazionale, dat eerder op zaterdag ternauwernood won bij Bologna. Dankzij een benutte strafschop van Romelu Lukaku in de blessuretijd wonnen de Milanezen uiteindelijk met 2-1.

Romelu Lukaku viert zijn treffer

In een open duel, met kansen over en weer, was het opmerkelijk dat er voor rust niet gescoord werd. Na de pauze was het wel raak; Roberto Soriano's schot ging via Inter-verdediger Stefan de Vrij het doel in.

Na vervolgens twee afgekeurde doelpunten wist Inter via Lukaku een kwartier voor tijd dan toch de gelijkmaker te maken. Dit leek ook lang de uitslag te worden, maar in de extra tijd maakte de Belgische spits vanaf elf meter geen fout.

AS Roma even stil

AS Roma klom eerder op de dag dankzij een zege op Napoli naar de derde plek. De club uit de Italiaanse hoofdstad won thuis met 2-1.

De Romeinen eindigden met tien man, na een rode kaart voor Yildirim Mert Cetin. Justin Kluivert werd een kwartier voor tijd gewisseld.

AS Roma viert een treffer

In de slotfase werd het duel nog even stilgelegd wegens racistische spreekkoren van de supporters van AS Roma aan het adres van Napoli-verdediger Kalidou Koulibaly. Na een paar minuten werd het duel weer hervat.

Racisme is een diepgeworteld probleem in het Italiaanse voetbal. Zo zijn er regelmatig oerwoudgeluiden te horen van de tribunes bij wedstrijden.