NOS Sport

Wild wint goud op scratch in Minsk, goud en brons Nederlandse teamsprinters

Wild sprint naar zege op scratch in Minsk

In het Wit-Russische Minsk, bij het eerste wereldbekerweekend van het seizoen, heeft baanrenster Kirsten Wild de scratch gewonnen. De Almelose, die bij de EK, vorige maand in Apeldoorn, werd onttroond door de Britse Emily Nelson, hield nu in de sprint iedereen achter zich.

Nelson bleef nu steken op de vierde plek, achter Wild, Martina Fidanza uit Italië en de Amerikaanse Jennifer Valente.

Wild won op de scratch, een koers over veertig ronden waarbij alleen de aankomst op de meet is beslissend voor de klassering, vier WK-medailles. In 2015 en 2018 was de Nederlandse de beste van de wereld. Ook werd ze in 2018 Europees kampioen op het onderdeel.

Goud en brons op teamsprint

Nils van 't Hoenderdaal, Harrie Lavreysen en Jeffrey Hoogland wonnen ook goud. Dat deden zij op de teamsprint. In de finale was het drietal te sterk voor de Britten Ryan Owens, Jack Carlin en Jason Kenny. De drie Nederlanders reden 42,204, de Britten 42,590.

Goud en brons voor Nederlandse teamsprinters in Minsk

Ook het brons ging naar Nederland. De Beat-formatie (Roy van den Berg, Theo Bos en Matthijs Büchli) versloeg in de strijd om de derde plaats de Fransen Sebastien Vigier, Melvin Landerneau en Michael D'Almeida: 43,018 om 43,154.

Nederland won half oktober in Apeldoorn goud bij de Europese kampioenschappen op de baan. In de finale reden toen Van den Berg, Lavreysen en Hoogland.

Braspennincx en Lamberink

De Nederlandse teamsprintsters Shanne Braspennincx en Kyra Lamberink, die twee weken geleden in Apeldoorn EK-brons veroverden, grepen net naast een medaille in Minsk. In de strijd om het brons verloor het tweetal van de Duitsen Lea Friedrich en Pauline Grabosch.

Pieters ook vierde

Op de puntenkoers moest Amy Pieters eveneens genoegen nemen met de vierde plaats. Ze was mee toen een vijftal al vroeg een ronde voorsprong pakte en klom dankzij de tweede plaats in de slotsprint naar de vierde plek. De Amerikaanse Jennifer Valente zegevierde.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl