Human Factor, VPRO
NOS Nieuws

Weer succes voor Lubach: shirts 'ik ben GEEN toprioriteit' niet aan te slepen

'Ik ben GEEN toprioriteit', hier kunnen veel mensen zich in vinden. Het ontwerp van het T-shirt dat in het televisieprogramma Zondag met Lubach te zien was, is namelijk al ruim 11.000 keer gedownload. Veel docenten willen het shirt dragen tijdens de landelijke onderwijsstaking op 6 november.

Het satirische televisieprogramma besteedde zondag aandacht aan het lerarentekort. Arjen Lubach verbaast zich erover dat er in de nieuwe begroting geen extra geld voor onderwijs wordt uitgetrokken, terwijl premier Rutte eerder nog zei dat de aanpak van het lerarentekort een topprioriteit is van het kabinet. Rutte gebruikt het woord 'topprioriteit' de laatste tijd wel vaker, zoals bij de stikstofproblematiek en het debat over het gas in Groningen.

Hier zie je hoe Lubach de shirts afgelopen zondag uitdeelde:

Zondag met Lubach maakt t-shirts met 'Ik ben GEEN toprioriteit'

Zondag met Lubach liet daarom shirts drukken met daarop de tekst 'ik ben GEEN toprioriteit', bewust met een spelfout, omdat leerlingen door het lerarentekort niet meer goed zouden leren schrijven. Het shirt is populair bij leerkrachten; ze willen dat hun hele klas het T-shirt op 6 november draagt. Daarmee heeft het programma opnieuw een hit te pakken. Eerder gingen video's van Zondag met Lubach (internationaal) viral, zoals America first, The Netherlands second? en een video over de Amerikaanse wapenlobby.

Deze leraar heeft het shirt met de tekst van het programma al laten drukken:

Leraren en schoolleiders worden gevraagd om tijdens de staking zo veel mogelijk van zich te laten horen via sociale media. Er zijn die dag regionale manifestaties en leraren kunnen samen naar de behandeling van de onderwijsbegroting in de Tweede Kamer kijken. De verwachting is dat veel leraren en leerlingen die dag het T-shirt van Lubach aan hebben. Het ontwerp van het shirt is via de website van het programma te downloaden.

Bekijk hier het hele fragment van Zondag met Lubach over het lerarentekort:

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl