Cristiano Ronaldo

Ronaldo bezorgt Juventus in extremis koppositie met rake penalty

Juventus heeft de koppositie in de Italiaanse Serie A weer overgenomen van Internazionale. De ploeg van trainer Maurizio Sarri won in eigen huis met 2-1 van Genoa, nadat Cristiano Ronaldo in de 95e minuut een strafschop had benut.

Daarmee is Juventus terug op de eerste plaats op de ranglijst, met één punt meer dan Inter. De ploeg uit Milaan won gisteren van Brescia.

Genoa kleurt rood

Juventus speelde zonder Matthijs de Ligt, die rust kreeg. Bij Genoa begon oud-Ajacied Lasse Schöne in de basis.

Door een doelpunt van Leonardo Bonucci (kopbal) kwam de thuisploeg in de 36e minuut op voorsprong. Niet veel later bracht Cristian Kouame het duel namens Genoa weer in evenwicht: 1-1.

De bezoekers, met Schöne de hele wedstrijd binnen de lijnen, hielden daarna lange tijd stand, ondanks rode kaarten voor Francesco Cassata en Federico Marchetti. Diep in de extra tijd bezorgde Ronaldo Juventus vanaf elf meter toch nog de zege.

Napoli juicht na de treffer van Nikola Maksimovic

Napoli en Atalanta Bergamo speelden na een enerverende wedstrijd in Napels met 2-2 gelijk. De thuisploeg kwam twee keer op voorsprong, maar kon puntenverlies uiteindelijk niet voorkomen.

Bij Atalanta hadden Marten de Roon en Hans Hateboer een basisplaats. Beide spelers, die opnieuw deel uitmaken van de voorselectie van het Nederlands elftal voor de komende EK-kwalificatieduels, zagen hoe Napoli via Nikola Maksimovic de score opende.

De thuisploeg had ook in het vervolg van de eerste helft de beste kansen, maar moest een paar minuten voor rust de gelijkmaker incasseren. Remo Freuler schoot de bal met wat geluk achter doelman Alex Meret.

Na een doelpunt van Arek Milik leek Napoli halverwege de tweede helft op weg te gaan naar de overwinning, maar in de slotfase kwam Atalanta opnieuw langszij. Josip Ilicic tekende voor de 2-2.

Ancelotti krijgt rood

Na het doelpunt ontstond de nodige commotie, omdat de thuisploeg een strafschop claimde na een eerdere overtreding. Napoli-trainer Carlo Ancelotti probeerde de gemoederen te sussen, maar moest vervolgens zelf met een rode kaart vertrekken.