Calvin Stengs
NOS Voetbal

AZ-revelatie Stengs debuteert in voorselectie Nederlands elftal

Bondscoach Ronald Koeman heeft Calvin Stengs voor het eerst opgenomen in de voorselectie van het Nederlands elftal. De AZ-aanvaller prijkt op de lijst van 28 spelers voor de komende EK-kwalificatieduels van Oranje met Noord-Ierland en Estland.

De selectie van de 20-jarige Stengs is geen verrassing, gezien de grootse vorm waarin de technisch begaafde Noord-Hollander momenteel steekt. Hij is dit seizoen bij AZ in 20 officiële duels al goed voor 8 treffers en 10 assists.

Stengs maakte de voorbije interlandperiode ook een goede indruk bij Jong Oranje in de EK-kwalificatiewedstrijden tegen Portugal (één doelpunt en twee assists) en Noorwegen (één doelpunt).

In juli sprak Calvin Stengs al zijn ambitie uit om zich in de kijker te spelen van bondscoach Ronald Koeman:

Stengs over Oranje: 'Ik ga mijn best doen om mij in de kijker te spelen'

Steven Bergwijn ontbreekt in de voorlopige selectie. De aanvaller van PSV liep vorige week in het Europa League-duel met LASK Linz een hamstringblessure op.

Nederland speelt op zaterdag 16 november in Belfast de uitwedstrijd tegen Noord-Ierland (aftrap 20.45 uur). Op dinsdag 19 november volgt in Amsterdam de laatste kwalificatiewedstrijd tegen Estland (aftrap 20.45 uur).

Oranje heeft aan een gelijkspel tegen Noord-Ierland genoeg om zich te kwalificeren voor het Europees kampioenschap in 2020.

Stand EK-kwalificatie - groep C

1. Nederland 6-15 (19-7)
2. Duitsland 6-15 (20-6)
3. Noord-Ierland 6-12 (8-7)
4. Wit-Rusland 7-4 (4-12)
5. Estland 7-1 (2-21)

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl