NOS Voetbal

Individuele fouten frustreren Stam: 'Word je soms gewoon gek van'

Stam: 'Als trainer word ik er soms gek van'

Donderdag was het Edgar Ié weer met een onbegrijpelijke handsbal. Hij was niet de eerste Feyenoorder die de afgelopen weken in de fout ging. "Daar word je soms gewoon gek van", zegt Feyenoord-coach Jaap Stam. "Moeilijk te bevatten."

"Het gaat om individuele fouten, niet adequaat optreden", gaat Stam verder op de persconferentie van vrijdag in Rotterdam. "Dan is het moeilijk voetballen, omdat je zelf weer doelpunten moet maken om alsnog de overwinning binnen te slepen."

Wat valt Stam te verwijten, is de vraag. "Het is aan mij om te zeggen dat er anders opgetreden moet worden. Ik wil wel zeggen dat de spelers die starten hun uiterste best doen om het om te draaien, maar uiteindelijk gaat het op sommige momenten nog wel fout."

Hopen op Jørgensen, Karsdorp en Haps

Stam hoopt dat zondag in de Klassieker tegen Ajax de ommekeer komt. Hij hoopt dan weer te kunnen beschikken over Nicolai Jørgensen, Rick Karsdorp en Ridgeciano Haps. In het Europa League-duel met Young Boys was dat drietal er nog niet bij.

Ridgeciano Haps

Met Jørgensen wilde Feyenoord nog geen risico nemen op het Zwitserse kunstgras, Haps zat op de bank en Karsdorp kampt met een liesblessure. "Met Rick gaat het al een stuk beter", zei Stam. "We hebben goede hoop dat hij inzetbaar is, evenals Ridgeciano en Nicolai."

Edgar Ié liep tegen Young Boys juist een blessure op. Het is onduidelijk of hij tegen Ajax van de partij kan zijn. "We zijn net terug (Feyenoord vloog vrijdagmorgen terug uit Zwitserland, red.), de blessure van Edgar wordt zo verder bekeken. Zoiets heeft tijd nodig."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl