NOS Voetbal

Geen zorgen bij Ten Hag: 'Lering trekken uit domper'

Ten Hag: 'In een seizoen kom je dompers tegen'

Een magere 2-1 zege afgelopen zaterdag bij RKC Waalwijk en een 1-0 nederlaag, de eerste van het seizoen, woensdag tegen Chelsea in de Champions League. Ajax heeft betere weken gekend. Trainer Erik ten Hag maakt zich echter geen zorgen in de aanloop naar de altijd beladen confrontatie zondag met Feyenoord.

"Ik zie totaal geen verband", zegt Ten Hag over de afgelopen twee wedstrijden. "Het zijn twee andere competities. Tegen Chelsea hebben we een goede teamprestatie neergezet, maar hadden we niet de vorm van de dag."

Na het duel met RKC was de Ajax-coach een stuk kritischer op zijn elftal. "Dit is een kwestie van mentaliteit", vond Ten Hag. "Er was geen samenwerking, er stonden elf bv'tjes op het veld. We speelden zonder energie, dan roep je het over jezelf af."

Erik ten Hag

"In een seizoen kom je dompers tegen en die moet je verwerken", zegt Ten Hag nu. "Daar moeten we lering uit trekken en dan verder naar de volgende wedstrijd."

'Klassieker staat op zich'

Die volgende wedstrijd is die van zondag tegen Feyenoord. De Rotterdammers verkeren al vrijwel het hele seizoen in crisis, maar volgens Ten Hag betekent dat niets voor het duel in de Johan Cruijff Arena. "De Klassieker staat op zich. Dan komen er krachten en machten los bij beide teams."

Zo bleek ook vorig jaar. De meest recente Klassieker in alle competities was de halve finale van de KNVB-beker op 27 februari van dit jaar. Dankzij doelpunten van Matthijs de Ligt, Nicolás Tagliafico en Donny van de Beek won Ajax met 3-0 in De Kuip.

Een maand eerder eindigde de Klassieker in De Kuip in een 6-2 overwinning voor Feyenoord. Ajax leed toen zijn grootste competitienederlaag in ruim vijf jaar. Het antwoord op de vraag wat Ten Hags mooiste Klassieker is, laat zich raden: "Die 0-3."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl