Het Malieveld vol met trekkers
NOS NieuwsAangepast

Trekkers en andere 'zware voertuigen' voortaan verboden op Malieveld

Trekkers en andere zware voertuigen zijn niet meer in groten getale welkom op het Malieveld in Den Haag. Het risico is volgens de gemeente te hoog dat het dak van de parkeergarage onder het terrein beschadigd raakt, of dat er zelfs ongelukken gebeuren.

De gemeente kondigt het tractorverbod af naar aanleiding van het boerenprotest op 1 oktober. Toen stonden er naar schatting 400 trekkers op het Malieveld. Uit onderzoek blijkt nu dat het dak van de parkeergarage daar eigenlijk helemaal niet tegen bestand is.

De gemeente kreeg op 14 oktober al de eerste resultaten van dit onderzoek, meldt Omroep West, maar liet het protest doorgaan omdat er in dit geval geen risico zou zijn. De trekkers mochten bij het tweede protest oorspronkelijk alleen op verharde delen rond het Malieveld parkeren.

Op 16 oktober protesteerden de boeren weer in onder meer Den Haag en ook toen stonden er veel trekkers op het bekende protest- en evenementenveld. Beide keren werd de grasmat flink beschadigd.

  • Staatsbosbeheer
    De schade aan het Malieveld
  • Staatsbosbeheer
    Bandensporen op het Malieveld
  • Staatsbosbeheer
    Schade aan de rand van het Malieveld

Grote groepen mensen blijven wel welkom. Het dak zou enkele tienduizenden personen aan moeten kunnen, schrijft de gemeente. Ook mag er een podium worden neergezet, net als toiletten en catering.

Op de verharde Boorlaan, langs het Malieveld, mogen wel nog zware voertuigen staan, "indien organisatoren hun aanwezigheid willen onderstrepen", schrijft de gemeente. Wie het verbod overtreedt, kan aansprakelijk worden gesteld voor eventuele schade.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl