EPA

Washington Nationals heeft de eerste wedstrijd tegen Houston Astros in de World Series gewonnen. In Houston werd het 5-4 voor de ploeg uit de Amerikaanse hoofdstad, die daarmee op een 1-0 voorsprong staat in de best-of-seven-serie van de finale van het Noord-Amerikaanse honkbalseizoen.

De Nationals staan voor het eerst in hun bestaan in de World Series, maar zetten in het eerste duel in Texas hun opmerkelijke opmars van dit seizoen voort. Onderweg naar de finale werden Los Angeles Dodgers en St. Louis Cardinals al verslagen en ook op bezoek bij favoriet Houston Astros, de kampioen van 2017, trok de ploeg uit Washington DC aan het langste eind.

Juan Soto (r) krijgt de felicitaties na zijn homerun EPA

Grote man aan de kant van de Nationals bij de 5-4 zege was de 20-jarige Juan Soto. Het Dominicaanse talent sloeg een homerun in de vierde slagbeurt, waardoor het 2-2 werd. Met een honkslag in de vijfde inning sloeg hij twee man binnen.

Komende nacht wordt, eveneens in Houston, de tweede wedstrijd van de World Series gespeeld. Daarna staan er drie wedstrijden op het programma in Washington DC. Daar zal dan ongetwijfeld weer massaal het Baby Shark-lied klinken, het kinderliedje dat dit seizoen bij de fans van de Nationals is uitgegroeid tot cult-hymne.

STER reclame