NOS Voetbal

Chelsea oogst lof, maar is volgens Lampard 'nog niet zover als Ajax'

Lampard verwacht zwaar duel tegen Ajax: 'Dit is een andere uitdaging'

Waar Ajax voor het Champions League-duel met Chelsea beschikt over een fitte selectie, hebben de Londenaren te kampen met veel blessures. Ross Barkley, N'Golo Kanté, Andreas Christensen, Ruben Loftus-Cheek en Antonio Rüdiger moeten de wedstrijd in Amsterdam missen.

Chelsea-trainer Frank Lampard verwacht een lastige wedstrijd. "Ik heb veel respect voor Ajax. Ik heb ze vorig jaar gezien en was zeer onder de indruk. Maar we zijn niet bang", zei de voormalig Engels international dinsdagavond op de persconferentie.

Bij Chelsea heerst optimisme na een reeks van vijf overwinningen op rij, waaronder een 2-1 uitzege op Lille in de Champions League. "We hebben veel vertrouwen door die reeks", zei Lampard. "Maar de wedstrijd van morgen is een uitdaging van een ander niveau."

Het elftal van Chelsea voorafgaand aan het uitduel met Lille

Door een transferverbod mag Chelsea dit seizoen geen spelers kopen. Jonge talenten als Tammy Abraham, Mason Mount en Callum Hudson-Odoi krijgen daarom regelmatig een kans.

"Het zegt veel over de kwaliteiten van de jongelingen dat de keuze vaak op hen valt", aldus Lampard. "Want ondanks het transferverbod heb ik de beschikking over genoeg ervaren spelers."

Filosofie

Het relatief jonge Chelsea oogst in Engeland lof voor het aantrekkelijke spel. De combinatie van jeugd en aanvallend voetbal lijkt vergelijkbaar met de filosofie van Ajax.

"We moeten niet overdrijven, zover zijn wij nog niet", zei Lampard over de vergelijking tussen Chelsea en Ajax. "Het is mooi dat er veel jonge spelers bij ons doorbreken. Maar hier bij Ajax staan ze daar al jaren om bekend. Dan hebben wij nog een behoorlijke weg te gaan."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl