Erik ten Hag
NOS Voetbal

Ten Hag wil van favorietenrol niets weten: 'Maar we zijn zelfbewust'

Ajax hoopt woensdagavond een volgende stap te zetten richting de achtste finales van de Champions League. Na de overwinningen op Lille en Valencia wacht in het derde groepsduel een ontmoeting met Chelsea.

Ondanks de overtuigende start in Europa wil Erik ten Hag van een favorietenrol voor de wedstrijd van woensdag niets weten. "Ik blijf erbij dat wij geen favoriet zijn als we tegen een team uit de Premier League spelen", zei de trainer van Ajax.

"Maar we zijn zelfbewust, moedig en hebben vertrouwen. We gaan altijd voor een overwinning. Als uiteindelijk blijkt dat een gelijkspel het maximaal haalbare is, zullen we daar genoegen mee moeten nemen."

Erik ten Hag was duidelijk over wat er tegen Chelsea van Ajax wordt gevraagd:

Ten Hag: 'Ajax en Chelsea hebben vergelijkbare filosofie'

Ten Hag gaat ervan uit dat hij tegen Chelsea kan beschikken over Hakim Ziyech. "Ik verwacht dat hij erbij is", zei de trainer over Ziyech, die zaterdag tegen RKC niet okselfris oogde en voortijdig naar de kant ging.

De wedstrijd in Waalwijk leverde Ajax na een matige vertoning een nipte zege (2-1) op. "We hebben het slechts kort over het duel met RKC gehad, eerst direct na afloop en ook nog even de dag erna", zei Daley Blind.

"Gelukkig zijn we daar goed weggekomen. Ik ben blij dat we nu zo'n mooie wedstrijd tegen Chelsea spelen, dat is toch een verschil met een duel met RKC. Ook al is het moeilijk om daar precies de vinger op te leggen."

"Ik was tegen RKC teleurgesteld in het hele team", vulde Ten Hag aan. "Maar nu moeten we weer gewoon vanuit onze kracht spelen. Dit is een andere competitie."

Volgens Daley Blind hoefde Ajax niet lang stil te staan bij het tegenvallende optreden tegen RKC:

Blind: 'We hebben het maar heel kort over wedstrijd tegen RKC gehad'

Chelsea stond lange tijd bekend als koopclub, maar onder trainer Frank Lampard wordt (deels noodgedwongen) veel gebruikgemaakt van jonge, zelf opgeleide spelers.

"De filosofie van Chelsea is vergelijkbaar met die van Ajax", zei Ten Hag. "Beide clubs willen op de helft van de tegenstander spelen en hoog druk zetten."

Dancefeest

Op de avond van RKC-Ajax, afgelopen zaterdag, vond in de Johan Cruijff Arena een dancefeest plaats. Volgens Ten Hag ligt het veld in het stadion er desondanks redelijk bij.

"Ik ben zaterdagavond meteen gaan kijken", knipoogde hij. "En zojuist ook nog even. Het veld ziet er acceptabel uit."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl