Design Museum Den Bosch

De tentoonstelling Design van het Derde Rijk gaat vanaf 28 oktober ook op maandagen open voor bezoekers. Het Design Museum in Den Bosch probeert zo aan de grote vraag van het publiek te voldoen. Iedere week komen er meer dan vierduizend mensen op de expositie af. Bij vorige tentoonstellingen waren dat er wekelijks gemiddeld tweeduizend.

Sinds de opening begin september is de tentoonstelling iedere dag uitverkocht geweest. "In de eerste week stelden we vierhonderd kaartjes per dag beschikbaar, nu zijn het zevenhonderd", zegt een woordvoerder van het museum. Aanvankelijk verkocht het museum tickets alleen via internet, maar nu ook aan de deur.

Expositie met veel internationale aandacht

Het museum merkt dat de expositie een brede doelgroep trekt. "Er komen veel vaste bezoekers met de Museumkaart. We merken bovendien dat de tentoonstelling meer mannen en jongeren trekt, terwijl dat de groepen zijn die moeilijk te bereiken zijn." De expositie krijgt internationaal veel media-aandacht, in onder andere Duitsland, Engeland en Frankrijk.

Verslaggever Peer Ulijn ging naar de expositie:

Design van het Derde Rijk laat zien hoe vormgeving een rol heeft gespeeld in de ontwikkeling en verspreiding van de nazi-ideologie. Bezoekers kunnen onder meer foto's, meubels, uniformen en documenten uit de nazitijd bekijken.

De aankondiging van de tentoonstelling leidde in eerste instantie tot onrust en protesten van onder andere de Communistische Jongerenbeweging Nederland en Project Vrijheid van Meningsuiting.

De tentoonstelling is te zien tot en met 19 januari. Door de grote drukte raadt het museum wel aan om tickets online te reserveren.

STER reclame