Trekkers op het Malieveld
NOS NieuwsAangepast

Boeren rijden trambaan op, Malieveld staat vol met trekkers

Voor het Haagse Centraal Station blokkeren boeren met hun trekkers een trambaan. Rond de trekkers staan honderden demonstrerende boeren op de weg. Deze blokkade, vlak bij de Koekamp, waar officieel gedemonstreerd mag worden, is niet toegestaan.

De trekkers worden weggestuurd, maar dat gebeurt erg langzaam. Aan het begin van de middag zijn boeren met hun trekkers het Malieveld op gereden. Er was vanochtend veel onduidelijkheid over de afspraken die hierover gemaakt waren.

De politie hield hen vanochtend dan ook nog tegen. De gemeente laat nu weten dat er vooraf niet duidelijk was afgesproken waar boeren wel en niet mochten parkeren.

De sfeer op het Malieveld is gemoedelijk, zegt verslaggever Roel Bolsius. Wel wordt hier en daar met vuurwerk gegooid. "Dat hoeft niet door de boeren gedaan te zijn, er zijn ook heel veel sympathisanten."

Door de grote aantallen tractoren op de toegangswegen naar Den Haag, zoals de A4 en A44, staat het verkeer vast. Op verzoek van de politie heeft Rijkswaterstaat de A12 bij Nootdorp helemaal afgesloten.

De boeren zijn met een grote groep onderweg vanuit De Bilt naar Den Haag.

De boeren rijden dwars over de weg het grasveld op, melden journalisten ter plaatse.

Boeren rijden toch het Malieveld op

De boeren waren van plan om om 14.30 op de Koekamp te verzamelen. Vanmiddag houden ze daar toespraken.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl