NOS Nieuws

Pechtold gaat naar CBR om lange wachtlijsten te bestrijden

Alexander Pechtold wordt de nieuwe algemeen directeur van het CBR. Minister Van Nieuwenhuizen van Infrastructuur heeft hem per 1 november benoemd.

Volgens het CBR zal de oud-voorman van D66 van grote toegevoegde waarde zijn om het rijvaardigheidsbureau door de "huidige moeilijke fase bij de medische beoordelingen" heen te loodsen. Het CBR kampt al tijden met lange wachtlijsten voor mensen die zich voor een rijbewijs moeten laten keuren, zoals 75-plussers. Sinds begin dit jaar staat de organisatie daarom onder verscherpt toezicht van het ministerie.

"Alexander Pechtold is een verbindende persoonlijkheid die zowel binnen als buiten het CBR de rust en het vertrouwen terug kan brengen", zegt voorzitter Jan Mengelers van de Raad van Toezicht in een reactie op de benoeming.

Extra keuringsartsen

Vorige maand vroeg minister Van Nieuwenhuizen ook al Pier Eringa, oud-directeur van ProRail, om het CBR te ondersteunen. Het CBR heeft inmiddels extra keuringsartsen aangenomen om de wachtlijsten weg te werken. Maar toch kan het nog tot de zomer van 2021 duren voor dat zover is.

De lange wachtlijsten leiden ertoe dat bij sommige mensen het rijbewijs verloopt, terwijl ze nog geen nieuw rijbewijs hebben omdat ze nog niet medisch gekeurd zijn:

Ouderen raken buiten hun schuld rijbewijs kwijt

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl