Fortuna Sittard vernedert Feyenoord in Limburgse regen

Bekijk de samenvatting van Fortuna Sittard - Feyenoord

Fortuna Sittard heeft voor een enorme stunt gezorgd door Feyenoord in eigen huis met 4-2 te verslaan. Het is voor de Limburgers pas de eerste competitiezege van dit seizoen.

Feyenoord boekte midweeks nog een fraaie 2-0 zege op Porto in de Europa League, maar leek zondagmiddag in niets op dat team van drie dagen geleden.

Fortuna schoot uit de startblokken en wist na 99 seconden al te scoren, Edgar Miguel Ié liet zich bij de achterlijn passeren door Felix Passlack. Hij wist Amadou Ciss in stelling te brengen (1-0).

Vreugde bij de spelers van Fortuna

Naar mate de wedstrijd vorderde kwam Feyenoord beter in zijn spel. Na een kans van Eric Botteghin bracht een van richting veranderd schot van Ridgeciano Haps de Rotterdammers op gelijke hoogte.

Na slordig balverlies van Ié en Haps kon Ciss zijn tweede doelpunt van de middag maken. De Senegalees troefde Botteghin af in een kopduel.

Bekijk hieronder de reacties van de teleurgestelde Feyenoorders Jaap Stam en Kenneth Vermeer. En bekijk het opmerkelijk interview met een blije amadou Ciss, die dol is op de microfoon.

Fortuna kwam beter in de wedstrijd en wist nog voor rust de 3-1 te maken. Cian Harries kreeg de bal wat gelukkig voor de voeten en schoot van dichtbij raak.

Alle goede intenties voor de tweede helft konden na rust al snel de prullenbak in voor Feyenoord. Direct vanaf de aftrap kopte Bassala Sambou de 4-1 binnen. Feyenoord bleef opzoek naar doelpunten en kwam via Steven Berghuis terug tot 4-2.

Feyenoord drong nog wel aan, maar kansen van Nicolai Jørgensen, Leroy Fer en Luis Sinisterra konden een blamage niet voorkomen.