Luis Suárez rekent af met alle kritiek door twee keer te scoren

Bekritiseerde Suárez bezorgt Barcelona drie punten, spektakel in Liverpool

Een week geleden werd Luis Suárez nog uitgefloten, maar in de Champions League heeft hij Barcelona drie punten geschonken tegen Internazionale (2-1).

Inter legde al in de openingsfase de defensieve zwakheden van de thuisclub bloot. Lautaro Martínez maakte al in de derde minuut handig 0-1 na zwak instappen van Gerard Piqué. Diezelfde Martínez mocht daarna ook nog eens vrij inkoppen, maar met een geweldige reflex voorkwam Marc-André ter Stegen erger voor Barcelona.

Gelijkmaker

Sergio Busquets was met een schot het dichtst bij de gelijkmaker geweest, uiteindelijk stelde zijn vervanger Arturo Vidal de bekritiseerde Luis Suárez in staat zijn klasse weer eens te tonen (1-1).

Even zat de schrik erin, toen Ter Stegen niet oplette en Danilo D'Ambrosio de Italianen weer bijna op voorsprong zette. De slechts bij vlagen aanwezige Lionel Messi vond zes minuten voor tijd wederom Suárez, die Barcelona met een schuiver de drie punten schonk. Frenkie de Jong speelde de volledige wedstrijd bij de thuisclub, Stefan de Vrij bij Inter.

Dankzij Mohamed Salah (rechts) blijven de punten in Liverpool

Liverpool kwam op het eigen Anfield met de schrik vrij door een 3-0 voorsprong weg te geven tegen Red Bull Salzburg. Na goals van Sadio Mané, Andrew Robertson en Mohamed Salah leek er geen vuiltje aan de lucht, maar Hee-chan Hwang luidde vlak voor rust de Oostenrijkse wederopstanding in.

Met een prachtige volley knalde Takumi Minamino de aansluitingstreffer binnen en presenteerde hij Erling Braut Haaland de gelijkmaker. Na slecht uitverdedigen van Salzburg was het Salah die met zijn tweede van de avond de punten in Liverpool hield (4-3).

Treffer Depay

Olympique Lyon heeft in groep G van de Champions League een verrassende overwinning geboekt bij RB Leipzig. De Franse ploeg zegevierde in Duitsland met 2-0. Voor de bezoekers kwamen Memphis Depay en Martin Terrier tot scoren. Voor Lyon, de huidige nummer elf van de Franse ranglijst, was het de eerste overwinning in alle competities sinds half augustus.