Raphael Guerreiro (links) komt doelpuntenmaker Achraf Hakimi feliciteren

Borussia Dortmund neemt drie punten mee uit Praag

Borussia Dortmund heeft zijn eerste zege binnen in Champions League-groep F. De Duitse ploeg, die het toernooi was begonnen met een 0-0 tegen Barcelona, had aan twee bevliegingen van Achraf Hakimi voldoende om Slavia Praag op de knieën te krijgen: 0-2.

Daarmee deed de thuisploeg zichzelf flink tekort in het door Björn Kuipers geleide duel. Lukas Masopus had de Tsjechen halverwege het eerste bedrijf op voorsprong kunnen brengen, maar hij schoot recht op Roman Burki af.

Twee keer Hakimi

Hakimi had in de 35ste minuut aan de andere kant wel succes. Na een vlotte één-twee met Julian Brandt ontweek hij een verdediger en Slavia-doelman Ondrej Kolár om vervolgens de bal hoog in de touwen te jagen.

Kort na rust miste Jadon Sancho een uitgelezen kans op de 0-2, maar oog in oog met Kolár trof hij slechts de benen van de sluitpost.

Slavia Praag bleef met veel passie zoeken naar de gelijkmaker en kwam daar ook enkele malen dichtbij, maar in de 88ste minuut besliste de van Real Madrid gehuurde Hakimi de wedstrijd met een harde schuiver.

Later vanavond krijgt Barcelona bezoek van Internazionale.

Stand groep F

gesp-ptn doelcijfers
1. Borussia Dortmund 2-4 2-0
2. Slavia Praag 2-1 1-3
3. Internazionale 1-1 1-1
4. Barcelona 1-1 0-0

Racing Genk wacht sinds het debuut in 2002 in de groepsfase van de Champions League nog altijd op de eerste zege. Ook de veertiende poulewedstrijd in de historie van de Belgische club leverde thuis tegen het solide spelende Napoli geen overwinning op: 0-0.

In het aantrekkelijke duel in groep E drong Genk, dat twee weken geleden met maar liefst 6-2 om de oren kreeg bij RB Salzburg, weliswaar aan, maar was Napoli het dichtstbij de openingstreffer. Jose Callejon trof de paal en een kopbal van Arkadius Milik eindigde op de lat.

Mbwana Samatta dwong Napoli-keeper Alex Meret nog tot een prima redding. Genk bleef de aanval zoeken, maar zag de inspanningen niet beloond.

Titelhouder Liverpool, dat in de openingswedstrijd met 2-0 verloor bij Napoli, won in een spektakelstuk met 4-3 van RB Salzburg.