Li Jiao in actie tijdens de WK in april 2018
NOS Sport

Bondscoach Li Jiao terug als speelster bij Oranje

Nadat Li Jiao begin dit jaar al was teruggekeerd als bondscoach van de Nederlandse tafeltennissters, maakt ze bij Oranje nu ook een rentree achter de tafel. De tweevoudig Europees kampioene, 46 jaar inmiddels, zal deze week bij de Open Zweedse kampioenschappen dubbelen met Britt Eerland en later bij de Open Duitse met Li Jie.

De terugkeer van Li Jiao, die nog steeds actief is op clubniveau, moet de Nederlandse ploeg een extra impuls geven op weg naar het olympisch kwalificatietoernooi dat eind januari in Portugal plaatsvindt. Bij de EK van een maand geleden bestond de Nederlandse ploeg uit Li Jie, Eerland en Kim Vermaas.

Verdedigers

Met de geboren Chinese, die sinds 2004 over een Nederlands paspoort beschikt en tien keer op rij Nederlands kampioene werd (2005-2014), in de gelederen, kan mogelijk ook meer gevarieerd worden met de teamopstelling. De ervaren aanvalster zou bijvoorbeeld ingezet kunnen worden tegen teams met verdedigers.

Li Jiao kwam vorig jaar bij de WK in Hongarije voor het laatst in actie voor Oranje. Ze viel toen in voor de geblesseerd geraakte Li Jie.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl