Li Jiao in haar enkelspelpartij tegen Suthasini Sawettabut
NOS SportAangepast

Ook met bondscoach Li Jiao lukt het de tafeltennissters niet

De Nederlandse tafeltennissters moeten het de rest van het WK voor teams waarschijnlijk stellen zonder kopvrouw Li Jie. De 34-jarige Li raakte maandag geblesseerd in haar partij tegen Taiwan en blijkt een spierscheuring te hebben opgelopen.

Li Jie heeft een opmerkelijke vervangster: bondscoach Li Jiao is weer even teruggekeerd en verving haar dinsdag. Li Jiao zette vorig jaar een punt achter haar actieve carrière en werd daarna coach van de vrouwen.

"De belangen zijn nog groot: we kunnen de eindfase van het toernooi behalen en daarom vinden we het te vroeg om de talentvolle, maar nog erg jonge Emine Ernst te laten spelen in dit belangrijke duel", verklaart Paul Haldan, technisch directeur van de bond, de keuze voor de voormalig Europees kampioene.

Tussenronde

Ondanks de inzet van Li Jiao, die haar partij tegen Karin Adamková met 3-0 wist te winnen, gingen de Nederlandse vrouwen dinsdag ten onder tegen Tsjechië. Britt Eerland en vervolgens Li Jiao zetten Nederland tot twee keer toe op voorsprong, maar vervolgens wisten opnieuw Eerland (ze verloor nipt de vijfde en beslissende game met 10-12) en Kim Vermaas de twee resterende duels niet te winnen. Tsjechië zegevierde uiteindelijk met 3-2.

In de avond presteerden de vrouwen wisselvallig, maar conclusie is wel dat de Nederlandse tafeltennissters de strijd om de 13de tot en met de 24ste plaats rest.

Ze wonnen wel hun laatste pouleduel van Polen (3-2), maar dat was niet genoeg voor een plek in de achtste finales.

Mannen

De Nederlandse mannen boekten in de tweede divisie opnieuw een overwinning. Nadat zondag was verloren van Oekraïne (1-3) en maandag Chili met 3-1 was verslagen, zegevierde Oranje dinsdag met 3-0 in de wedstrijd tegen Canada.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl