De Nederlandse volleybalmannen
NOS Sport

Volleyballers wacht zware groep bij laatste kans op olympisch ticket

De Nederlandse volleyballers wacht op het olympisch kwalificatietoernooi in Berlijn in januari een zware klus. De lange mannen van bondscoach Roberto Piazza zijn ingedeeld in een groep met Servië, Frankrijk en Bulgarije.

Servië veroverde zondag zijn derde Europese titel, Frankrijk is de nummer drie van de Europese ranglijst en Bulgarije de nummer acht. Nederland is zelf de nummer negen van Europa.

De andere groep op het OKT bestaat uit verliezend EK-finalist Slovenië, België, Duitsland en Tsjechië. De beste twee landen per groep gaan naar de halve finales. De finale om het enige resterende olympische ticket wordt op 10 januari in de Max-Schmeling-Halle in Berlijn gespeeld.

Laatste kans op Tokio

Vorige maand grepen de volleyballers op het OKT in Rotterdam naast een startbewijs voor de Spelen in Tokio. In de finale in Ahoy ging Oranje met 1-3 onderuit tegen de Verenigde Staten.

Nederlandse volleyballers grijpen naast olympisch ticket

Het toernooi in Duitsland is de laatste kans op een olympisch startbewijs. Naast de VS en gastland Japan zijn Brazilië, Italië, Polen, Rusland en Argentinië al geplaatst voor de Spelen van volgend jaar.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl