Gesloten balie van Thomas Cook en Neckermann op Schiphol
NOS NieuwsAangepast

Thomas Cook Nederland krijgt uitstel van betaling

Thomas Cook Nederland heeft uitstel van betaling gekregen. Meestal leidt dat tot een faillissement. De rechtbank in Amsterdam heeft een bewindvoerder aangesteld.

Het nieuws komt niet als een verrassing, omdat het bedrijf eerder al aangaf geen reizen meer te kunnen uitvoeren en ook melding deed van financieel onvermogen bij de Stichting Garantiefonds Reizen (SGR).

Maandag vroeg de Britse tak van Thomas Cook al faillissement aan. Toen was nog onduidelijk wat er zou gebeuren met de continentale tak van het bedrijf, waar ook Thomas Cook Nederland en Neckermann Reizen onder vallen.

Het uitstel van betaling heeft geen effect op reizigers die al op vakantie zijn. De SGR heeft de reizen van Thomas Cook Nederland maandagavond al overgenomen.

"Mensen die nu op bestemming zijn worden via de SGR afgehandeld. Zij betalen dan de rekening van de hotels en de terugvluchten", zegt de woordvoerder van Thomas Cook. Bij het reisbureau werken zo'n 200 mensen. Ze blijven voorlopig aan het werk tot meer duidelijk wordt over hoe het verder gaat met het bedrijf.

Gisteren vertrokken nog gewoon klanten van Thomas Cook van Schiphol, al kostte dat soms wat moeite:

Reizigers Neckermann proberen vlucht om te boeken op Schiphol

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl