Lionel Messi Pro shots

Hij werd maandagavond niet gekozen tot 's werelds beste, maar Virgil van Dijk zal ongetwijfeld niet minder trots zijn op zijn prestaties tijdens het afgelopen seizoen. De aanvoerder van Oranje moest bij de FIFA Football Awards de prijs voor Voetballer van het Jaar aan FC Barcelona-aanvaller Lionel Messi laten.

In het Sportforum van Langs de Lijn En Omstreken kunnen NOS-commentator Arman Avsaroglu, AD-journalist Maarten Wijffels en Volkskrant-journalist Robèrt Misset wel begrip opbrengen voor de keuze voor de Argentijnse superster.

"Uiteindelijk is het toch terecht", reageert Wijffels direct na de verkiezing. "Fabio Cannavaro heeft hem een keer gewonnen als verdediger (in 2006, red.), maar toch zal ik altijd voor een aanvaller kiezen."

'Verkiezing voor Messi is toch terecht'

Avsaroglu is het er niet helemaal mee eens. "Dan kan je hem altijd wel aan Messi geven. Ik vind het ook leuk om anderen die prijs te zien winnen. Als je ziet wat voor jaar Van Dijk heeft gehad, met onder andere het winnen van de Champions League, dat is fantastisch."

Misset sluit zich aan bij Wijffels. "Ik ging vroeger toch altijd naar het stadion voor spelers als Johan Cruijff en niet voor een verdediger. Messi is gewoon de beste, het is niet anders. Als je puur kijkt naar de magie van het voetbal is er geen betere."

"Het enige wat je kan zeggen is dat hij de Champions League niet heeft gewonnen. Maar laat Van Dijk maar gewoon de Ballon d'Or (verkiezing Speler van het Jaar door France Football, red.) winnen."

'PSV-Ajax was zeker niet teleurstellend, maar gewoon boeiend'

Uiteraard ging het aan tafel ook over de topper van dit weekend tussen PSV en Ajax. Vooral de vraag of de wedstrijd juist boeiend of teleurstellend was, leverde veel discussie op. Avsaroglu was bij de wedstrijd aanwezig en is duidelijk in zijn opvatting. "Ik vond het een teleurstellende wedstrijd. Het niveau was aardig, maar het was niet de wedstrijd waar ik op had gehoopt."

Boeiend

Wijffels zag een andere wedstrijd. "Ik was zeker niet teleurgesteld en vond het wél boeiend. 4-4 was natuurlijk leuk geweest, maar ik kijk ook naar de eredivisie. Dan kan ik mij dood ergeren aan iemand die vier keer scoort (Reza Ghoochannejhad namens PEC, red.) en dan een tien krijgt in onze krant. Ik vind dat niks. Het was maar tegen RKC."

"PSV en Ajax hangen toch dicht bij elkaar", gaat Wijffels verder. "Ze gaan er echt voor en het was een wedstrijd met Europese intensiteit. Dat zie ik liever."

Avsaroglu sluit af. "Toch ga ik die vier doelpunten wel onthouden en niet de wedstrijd van gisteren. Daar dacht ik toch van: was dit het dan?"

STER reclame